القائمة الرئيسية

الصفحات


 الالفريدو

المقادير

  • 2 صدر دجاج مقطع مكعبات
  • 1ك مكرونا (بينا / فيتوتشيني )
  • 1 ثمرة بصل مفروم
  • 6 فصوص ثوم مفروم
  • 2 مكعب مرق دجاج
  • جبن بارميزان (اختياري)
  • 1/2 ملعقة فلفل ابيض
  • 200 غم مشروم
  • 2 ملعقة زبدة
  • 1/2 ملعقة ريحان
  •  3 كوب حليب
  • 1/4 ك دقيق متعدد الاستخدامات
  • 1 كوب كريمة لباني
  • ملح (حسب الرغبة)
طريقة التحضير

  • في قدر نضع كمية مناسبة من الماء ونضيف ملح ثم نغليهم ونسلق المكرونة
  • بعد التاكد من نضوج المكرونا نصفيها ونتركها جانبا
  • في طاسة علي درجة حرارة متوسطة نضيف زيت ونطهي قطع الدجاج
  • نضيف عليها البصل ونطهيه حتي يذبل ثم الثوم ثم المشروم ونطهيهم حتي يتحول لون المشروم الي البني 
  • نضيف الدقيق ونسويه حتي يكتسب لون بسيط ثم نضيف المرق ونقلب جيدا لعد الحصول علي تكتلات 
  • نضيف الكريمة و وننتظر حتي يتماسك القوام
  • نضيف لجبن والريحان ونقلب
  • نضيف مزيج المكرونة وصوص الالفريدو الي طبق التقديم ونرش المزيد من الجبن والريحان علي الوجه

البشاميل
المقادير
  • 4 ملاعق زبدة
  • 4 ملاعق دقيق
  • 5 اكواب حليب
  • 1 ملعقة ملح
  • 1 ملعقة فلفل ابيض
  • 1 ملعقة اوريجانو (الزعتر)
طريقة التحضير
  • في قدر علي نار  متوسطة نضيف الزبدة وننتظر بضع ثواني حتي الذوبان
  • نضيف الدقيق ونقلبها بضع دقائق حتي نحصل علي الرو الذهبي المميز
  • نضيف الحليب تدريجيا مع التقليب للحصول علي قوام ناعم خالي من التكتلات
  • نضيف جبن موتزاريلا (اختياري)

تعليقات

التنقل السريع