شيش طاووق |
المكونات
- 1ك اوراك فراخ مخلية
- 2 علبة زبادي
- 100 غم بصل مبشور
- 100 غم طماطم مبشورة
- 1 ملعقة مستردة
- 2 ملعقة خل
- 2 ليون عصير
- ملح
- فلفل
- كمون
- جوزة الطيب
- بابريكا
- 150 غم فلفل رومي مكعبات
- 200 غم طماطم مكعبات
- 200 غم بصل مكعبات
- اسياخ خشب (خورشيت)
طريقة التحضير
- يتم تقطيع اوراك الفراخ مكعبات متساوية الحجم ثم نغسلها جيدا
- يتم خلط مكونات المارنيه(التتبيلة) مع بعضها البعض وينقع بها الفراخ لمدة ليلة او ساعتين علي الاقل
- يتم وضعها في الاسياخ الخشب بالتبادل (شريحة فراخ-شريحة فلفل-بصل-طماطم وهكذا)
- ثم تشوي علي الفحم او علي الجريل وتقدم مع طحينة وسلطة خضرا (السلطة البلدي)
الارز البسمتي الاصفر
المكونات
- مقادير عمل الارز البسمتى الاصفر
- طريقة عمل الارز البسمتي الاصفر
- 3 أكواب من الأرز البسمتي
- 6 أكواب من استوك الفراخ (المرقة) – او مكعبين مرقة
- 1 كوب من الزبيب (اختياري)
- 1 ملعقة كبيرة من السمنة
- 1 ملعقة كبيرة من الزيت
- مكسرات مقلية للتتقديم (اختياري)
- 1 ملعقة صغيرة من الكركم
- رشة زعفران
- 2 ورق لورا
- 5 فصوص حبهان
- 2 عود قرفة
- 5 حبات من الفلفل الأسود
طريقة التحضير
- نغسل الارز جيدا حتي يتخلص من النشا بداخله وننقعه لمدة نصف ساعة ثم نصفيه.
- في حلة علي نار متوسطة نضع السمنة والزيت حتي يسخن نضيف الارز والبهارات.
- نقلب المكونات جيدا ونشوحهم للعدة دقائق ثم نضيف الاستوك (المرقة) حتي يغطي الاستوك الارز.
- نرش الزبيب ثم نقلبهم جيدا ونغطيه ونتركه علي نار هادئة لمدة 15 دقيقة او حتي النضج.
- بعد تمام النضج نخرجه ونضعه في طبق التقديم ونرش علي الوجه المكسرات ونقدمه مع السمك او المشويات.
سلطة خضرا (بلدي)
المكونات
- طماطم
- خيار
- بصل
- فلفل اخضر رومي
- جزر مبشور
- كابوتشا او خس
- جرجير
- بقدونس
- كمون/ملح/فلفل/شطة(اختياري)
- عصير ليمون
- خل ابيض
- ثوم مفروم
التحضير
- نقطع (الطماطم/الخيار/البصل/الفلفل) مكعبات متساوية
- نبشر(الجزر/الكابوتشا)
- نقطع (البقدونس/الجرجير) شرائح ناعمة
- نخلط(التوابل/الخل/عصير الليمون/الثوم)
- نمزج جميع المكونات جيدا ونضعها في طبق التقديم.
تعليقات
إرسال تعليق