![]() |
شيش طاووق |
المكونات
- 1ك اوراك فراخ مخلية
- 2 علبة زبادي
- 100 غم بصل مبشور
- 100 غم طماطم مبشورة
- 1 ملعقة مستردة
- 2 ملعقة خل
- 2 ليون عصير
- ملح
- فلفل
- كمون
- جوزة الطيب
- بابريكا
- 150 غم فلفل رومي مكعبات
- 200 غم طماطم مكعبات
- 200 غم بصل مكعبات
- اسياخ خشب (خورشيت)
طريقة التحضير
- يتم تقطيع اوراك الفراخ مكعبات متساوية الحجم ثم نغسلها جيدا
- يتم خلط مكونات المارنيه(التتبيلة) مع بعضها البعض وينقع بها الفراخ لمدة ليلة او ساعتين علي الاقل
- يتم وضعها في الاسياخ الخشب بالتبادل (شريحة فراخ-شريحة فلفل-بصل-طماطم وهكذا)
- ثم تشوي علي الفحم او علي الجريل وتقدم مع طحينة وسلطة خضرا (السلطة البلدي)
اقرا ايضاطريقة عمل الكريم كرامل
اقرا ايضاطريقة الكرواسون الفرنسي
اقرا ايضاطريقة عمل الكاب كيك
اقرا ايضاوصفة الكريب الفرنسي
الارز البسمتي الاصفر
المكونات
- مقادير عمل الارز البسمتى الاصفر
- طريقة عمل الارز البسمتي الاصفر
- 3 أكواب من الأرز البسمتي
- 6 أكواب من استوك الفراخ (المرقة) – او مكعبين مرقة
- 1 كوب من الزبيب (اختياري)
- 1 ملعقة كبيرة من السمنة
- 1 ملعقة كبيرة من الزيت
- مكسرات مقلية للتتقديم (اختياري)
- 1 ملعقة صغيرة من الكركم
- رشة زعفران
- 2 ورق لورا
- 5 فصوص حبهان
- 2 عود قرفة
- 5 حبات من الفلفل الأسود
طريقة التحضير
- نغسل الارز جيدا حتي يتخلص من النشا بداخله وننقعه لمدة نصف ساعة ثم نصفيه.
- في حلة علي نار متوسطة نضع السمنة والزيت حتي يسخن نضيف الارز والبهارات.
- نقلب المكونات جيدا ونشوحهم للعدة دقائق ثم نضيف الاستوك (المرقة) حتي يغطي الاستوك الارز.
- نرش الزبيب ثم نقلبهم جيدا ونغطيه ونتركه علي نار هادئة لمدة 15 دقيقة او حتي النضج.
- بعد تمام النضج نخرجه ونضعه في طبق التقديم ونرش علي الوجه المكسرات ونقدمه مع السمك او المشويات.
سلطة خضرا (بلدي)
المكونات
- طماطم
- خيار
- بصل
- فلفل اخضر رومي
- جزر مبشور
- كابوتشا او خس
- جرجير
- بقدونس
- كمون/ملح/فلفل/شطة(اختياري)
- عصير ليمون
- خل ابيض
- ثوم مفروم
التحضير
- نقطع (الطماطم/الخيار/البصل/الفلفل) مكعبات متساوية
- نبشر(الجزر/الكابوتشا)
- نقطع (البقدونس/الجرجير) شرائح ناعمة
- نخلط(التوابل/الخل/عصير الليمون/الثوم)
- نمزج جميع المكونات جيدا ونضعها في طبق التقديم.
تعليقات
إرسال تعليق